Det coachande ledarskapet i praktiken – Propellermodellen

Att medvetet kunna kombinera dina olika roller som chef!

”Det Coachande Ledarskapet i praktiken – Propellermodellen”

Kort om utbildningen:
Längd: 4 dagar (2+2) + 2 coachtimmar
Ditt pris: 11.900 kr exkl. moms
I priset ingår: förmiddags- och eftermiddagsfika samt boken Propellermodellen
Plats:Stockholm
Max antal deltagare 12
Anmälan är bindande.

Om utbildningen

Vad händer om du slutar tänka åt dina medarbetare? Skapa din plattform för effektivt ledarskap för dig själv och dina medarbetare. Utveckla ditt chefs- och ledarskap med ett coachande förhållningssätt och därigenom ditt sätt att kommunicera. Vad innebär det att vara tillitsfull och lyhörd? Hur kombinerar man de olika rollerna (chef, ledare och coach) i sitt ledarskap utifrån Propellermodellen?

Känner du igen dig i bl.a nedan frågeställningar:
• Varför har jag svårt att hitta tid? Tiden räcker inte till?
• Varför upplever jag mina medarbetare som ”tidstjuvar”?
• Varför kan inte mina medarbetare fatta egna beslut?
• Trots att jag kommunicerar når inte mina budskap medarbetarna?
• Varför hinner jag inte fokusera på ”rätt” saker
• Varför är det några som jag inte får med på tåget när det kommer till visioner och mål?
• Vad ska jag göra för att inte känna mig frustrerad över att jag ” behöver vara med överallt” eller ”släcker bränder”?

Med de verktyg som du får kommer du att veta hur du kan leda till ökad motivation, engagemang och självständiga medarbetare som tar ansvar, som i sin tur kommer att frigöra din tid vilket leder till effektivare och snabbare beslut samt minskar dina frågeställningar.

Det här är en utbildning för dig som vill utveckla ditt ledarskap och företag till nästa nivå. Jag är säker på att du är en bra, tydlig chef och inspirerande ledare men som också vill mer: Att växa och få en djupare insikt i ditt ledarskap idag och vad du skulle kunna göra för att nå resultat snabbare tillsammans med ditt team imorgon.

Mycket verkstad – mindre teori!
Du får lära dig och träna i de mest grundläggande coachverktygen (som chef utan att bli coach) som stärker din kommunikation samt att du får ett verktyg till att fullt ut kunna bedriva det coachande ledarskapet. Det verktyget heter Propellermodellen som förklarar hur coaching kraftigt förstärker chefs- och ledarrollen. Det är en förklaringsmodell och ett optimalt redskap där resultatet, ett coachande ledarskap, får rollerna chef, ledare och coach i balans och i samverkan med varandra.
Du lär dig att kombinera dina olika roller som chef och med det når du nya resultat.

Utbildningen handlar om ditt ledarskap idag och vad du behöver utveckla för att nå företagets och dina egna personliga mål.

Du kommer att få en djupare insikt och medvetenhet i hur du kan bli en ännu:
tydligare CHEF, inspirerande LEDARE och tillitsfull COACH.

Programmet

Programmet består av 3 delar:

• Del 1 utgörs av de 2 första dagarna och har huvudfokus på de fem professionella coachverktygen.Genom mycket praktiska övningar får du med dig verktyg samt en samtalsmodell som du kommer att kunna använda dig av direkt i ditt arbetsliv och din vardag.
• Del 2 utgörs av de 2 sista utbildningsdagarna som handlar om coaching i ledarskapet och att medvetet kombinera chef, ledare och coachrollen i olika situationer.Vi arbetar oss igenom förklaringsmodellen – Propellermodellen. Vi tillämpar coachverktygen från de första två dagarna med praktiska övningar
• Del 3 genomförs efter utbildningsdagarna och innebär att varje deltagare får två individuella coachsamtal med en professionell coach för att säkerställa långsiktiga resultat.

Vill du veta mer om utbildningen maila mig så skickar jag mer information.

Innehåll

• Aktivt lyssnande
• Frågeteknik – Hur jag coachar genom kraftfulla frågor
• Kommunicera direkt och vara närvarande
• Att planera och sätta mål
• Positiv förstärkning som skapar engagemang
• Chef, ledare eller coach? Vem gör vad och när?
• Utmaningar och fallgropar
• Förutsättningar till att kunna agera som chef, ledare och coach
• Hur jag skapar medvetenhet och förtroende genom coaching
• Gruppcoaching, svåra samtal och spontancoaching
• Samtalsmodell

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är i någon form av ledande position och som vill växa i din ledarroll. Du lär dig ett nytt sätt att kommunicera effektivt, coacha medarbetare så att de växer som individer och att du får en klar bild av dig själv och din ledarstil.

Utbildningsdatum

28-29 augusti + 23-24 september 2019, 4 heldagar, kl.09-17 Boka här!
13-14 november + 11-12 december 2019, 4 heldagar, kl.09-17 Boka här!

NYHET!
PITEÅ: 4-5 september + 2-3 oktober 2019, 4 heldagar, kl.09-17 Boka här!

Utbildare

Mitt namn är Merja Niemi och jag arbetar idag som professionell och ICF certifierad coach (ACC) samt med utbildningar i Det Coachande Ledarskapet i praktiken – Propellermodellen.

Jag har lång erfarenhet av ledande befattningar inom hotellnäringen där de mjuka värdena, människorna, står i centrum. På pappret! Jag upplevde dock att man inte satsade fullt ut på att utbilda ledarna till att lyckas med det enda som kan påverka utveckling och resultat – medarbetarna! Och därmed ledarskapet! Det finns inom alla branscher utbildningar som handlar om kundnöjdhet, försäljning, ekonomi m fl rent teoretiska ämnen. Vilket självklart är viktigt! I praktiken finns andra utmaningar som gör att man inte lyckas fullt ut. Som i sin tur skapar osäkerhet, frustration och svårigheter i att nå resultat på olika plan, trots all kompetens. Varför? Jo, för att lyckas fullt ut så måste man börja med sig själv. Som chef och ledare.

Var social och dela!