Catch your story – marknadsföring med din story


Kort om kursen:
Längd: 2 dagar + 1 timmes individuell uppföljning
Ditt pris: 4.900 kr exkl. moms
I priset ingår: för- & eftermiddagsfika
Max antal deltagare 10
Anmälan är bindande.

Om kursen

Den här kursen ger dig riktning, trygghet och större klarhet i vad DU har att erbjuda samt verktyg att kommunicera det, från hjärtat.

Vi människor kommer till världen som ett tomt blad – och vi lämnar livet som en fulltecknad bok. Vårt liv är vår berättelse, och vår berättelse är vårt liv. Berättelsen är grundstenen i alla våra förhållanden. Med hjälp av ord kan vi skapa tillit och samhörighet, och genom berättelser kan vi känna igen oss själva i varandras liv.

Berättande har under alla tider varit hjärtat i kommunikation mellan människor. I en bra berättelse möts fakta och känslor vilket skapar sammanhang och förståelse. Genom berättelser blir budskapet mer personligt, känslomässigt och engagerande. Berättelsen skapar förtroende och gemenskap.

Varför är jag den jag är idag? Vad är min story? Din berättelse speglar vem du är och är en viktig del av din personlighet, tillsammans med andra delar, som egenskaper, mål och värderingar.

Hur kan man använda berättelser rent praktiskt? Med hjälp av din berättelse kan du skapa broar till andra och nå dem inte bara med hjärnan men även med hjärtat. Underskatta aldrig kraften i din berättelse!

Vilka händelser i ditt liv har påverkat och format dig? Med hjälp av våra kreativa metoder identifierar vi din berättelse. Genom övningar tillsammans med andra kommer du att få ta del av berättelser som väcker känslor och minnen hos dig, likt historier kring lägerelden.

Hitta kärnan i din berättelse och få verktyg till att:

– marknadsföra ditt företag eller dig själv
– hitta din personliga presentation
– nå dina ideala kunder
– hitta dina stories
– skapa/forma dina stories
– organisera ditt “bibliotek” av stories
– hur du blir en bra storyteller

Idag söker vi bortom flosklerna efter de äkta berättelserna. Vill du hitta din?
Vi berättar, lyssnar och skapar tillsammans.

Målgrupp

Du som vill bygga på din personliga marknadsföring. Kursen vänder sig till småföretagare, coacher, arbetssökande och andra som vill hitta styrkan i sig själv, sitt varumärke eller sin personliga utveckling.
Du som vill förmedla vem du är, vad du kan erbjuda och vad som skiljer dig från alla andra, vad som gör att just du är unik och speciell.

Referenser

”Catch your story – är en spännande resa i dig själv och berättelsernas värld som kursledarna skickligt guidar och som slutar i en större förståelse för vem du är och vad du vill och kan göra idag och framåt. Oavsett om det gäller privata relationer eller yrkesmässig marknadsföring kommer du att ha stor glädje och nytta av den. Kursen överträffade vida mina förväntningar!”

Thord Nossborn, VD Affärskraft

“Catch your story – är en av de mest värdefulla utbildningar jag har varit på. Alla som är intresserade av att leva upp till sin potential behöver gå kursen.”

Paul Lundkvist, PT och föreläsare i “Hållbart Liv”

”Upplägget med – Catch your story är oerhört intressant. Jag tror på storytelling, hur man knyter an sin identitet i sin story, bygger varumärke och gemenskap och gör sig själv trovärdig.
Genialt tänkt hur man byggde upp sin berättelse, med hjälp av övningar som väckte starka minnen.
Du hör dig själv berätta din historia, vilket stärker din identitet och ger en känsla av stolthet. Det ger dessutom och en förståelse för andra människor. Kursledarna är brillianta!”

Veronica Lejsved, HR Director Boliden Smelters

Utbildningsdatum

11-12 mars 2020, 2 heldagar, kl. 09-17 Boka här!

Kursledare

Merja Niemi

Jag är en ciceron.
Redan som liten var det en självklarhet att jag skulle ta ansvar för att leda och visa vägen, det började med mina yngre kusiner, folkdansgruppen sen blev det laguppdelningar på gården o.s.v. När min syster gick i skolan så var det inte bara förhören jag gjorde med henne utan även ”låtsasprov” för att jag ville att hon skulle lyckas med proven i skolan. I gymnasiet var jag aktiv på kvällarna med att hjälpa klassen med invandrare att lära sig svenska och få en social bas. Senare när jag kom in i arbetslivet var det självklart för mig att jag stöttade mina medarbetare till att ta ”steget” när de var osäkra med sina val i livet. Att vara en vägvisare för andra ger mig kraft och energi. Att bidra och sträva efter att andra hittar sina berättelser som dom sen äger och använder för att blicka framåt och bygga på något nytt ger mig mening.

Anledningen till varför jag gör det jag gör idag handlar om att alla händelser i mitt liv har lett mig hit. Det är ett privilegium för mig att få ett förtroende och tillit att få vara med i processer där personer vill ta ansvar på ett äkta och genuint sätt för sitt eget växande, utveckling och att våga lita på sig själv och sin förmåga.
Den röda tråden i mitt liv har handlat om att inspirera, engagera och peppa alla i min omgivning. Att hjälpa andra att nå det som de vill uppnå oavsett det är i karriären eller i privatlivet. Det som driver mig är en stark vilja och tro på andras potential och kapacitet. De egenskaper som för mig framåt är att jag är värderingsfri, generös, prestigelös, osjälvisk och opportunistisk. Min absolut starkaste värdegrund är positiv människosyn.

Min bakgrund kommer från en lång erfarenhet av ledande befattningar inom hotellnäringen där de mjuka värdena, människorna, står i centrum. Jag upplevde dock att det som behövde utvecklas var att arbeta och satsa fullt ut på att hitta potentialen hos medarbetarna för att påverka utvecklingen och resultatet. I praktiken finns det många utmaningar så som känslor och beteenden men även andra svårigheter som hindrar personer att nå resultat. Varför? Jo, för att lyckas fullt ut är det bra att man börja med individerna och hjälpa dem att hitta sin egen kompass.

Jag är uppvuxen i Sverige men född i Rovaniemi, Finland. Det finska blodet finns i mig, helt klart, liksom den finska sisun som aldrig går ur mig, men Sverige har landat i mitt hjärta och därför är jag här för att stanna. Jag tar gärna en bastu för att ‘svettas ut’ det gamla och för att känna mig som ny igen. Att ha balans är viktigt för mig!

Jag älskar citat, en av mina favoriter är absolut Carpe Diem – Fånga dagen. Vi vet inget om morgondagen, så ta tillvara på den här. Gör en bra dag, ta ansvar för hur du vill att den ska bli.

Var social och dela!